geen-partner-wel-kindje

Verhaal van een wensmama: geen behoefte aan een partner, maar wel aan een kindje

Sommige vrouwen raken snel na het stoppen met anticonceptie zwanger. Fantastisch natuurlijk, maar helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Soms lijkt dat bijna een taboe, en dat vind ik totaal onnodig. Daarom deel ik de verhalen van allerlei vrouwen: snel zwanger, met de grootste moeite van de wereld zwanger of nog niet zwanger.  Vandaag deel ik het verhaal van wensmama Angela. Angela wordt dit jaar 30, is bewust alleenstaand en na twee jaar op dit moment in verwachting van haar eerste kindje.

“De behoefte aan een partner is er nooit geweest. Wel wilde ik altijd al kinderen. Toen ik 25 werd, heb ik de eerste stap hiervoor gezet door me aan te melden voor het traject bij een ziekenhuis. Ruim twee jaar na het eerste gesprek bleek ik zwanger.”

Het leven moet ook leuk zijn

“Om de kans op een zwangerschap te vergroten, heb ik zelf ook het een en ander gedaan. Ik leef gezond, zorg ervoor dat ik veel beweeg en let op mijn voeding. Maar niet te streng, want het leven moet ook leuk zijn. Verder heb ik allerlei vitamines geslikt en ben ik een aantal keer bij de acupunctuur geweest.”

Ovulatietesten

“Tijdens het traject begin je met ovulatietesten. Achteraf blijken deze testen bijna altijd wel positief uit te slaan, dus ik stapte al snel over op hormonen. Bij een volgend kindje zou ik dan ook meteen overgaan op ICSI. Op de natuurlijke manier lukt het voor mij helaas niet.”

Heel onwerkelijk

“Een zwangerschapstest bevestigde wat ik al dacht: ik ben zwanger. Dit was ook goed te merken aan mijn humeur. Toen ik ontdekte dat ik zwanger was, was dat heel onwerkelijk. Na twee jaar in de medische mallemolen vond ik dit zo moeilijk te geloven. Nu begint het besef steeds iets meer te dalen.”

De mooiste momenten

“Gelukkig verloopt mijn zwangerschap goed. Ik word extra in de gaten gehouden in verband met mijn gewicht, maar dat is alleen maar fijn. Van kwaaltjes heb ik geen last. Ik heb dus niets te klagen, maar geniet van de echo’s en van het luisteren naar het hartje. Dat zijn de mooiste momenten.”

Als je het even niet ziet zitten

“Wat ik aan andere dames zou willen meegeven, is dat ze vooral om hulp moeten vragen wanneer ze het even niet zien zitten. Dat is helemaal niet erg. Anderen kunnen je zo goed op weg helpen, dus gewoon doen!”

Posts created 29

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven