steeds-opnieuw-teleurgesteld

Verhaal van een wensmama: steeds opnieuw teleurgesteld

Sommige vrouwen raken snel na het stoppen met anticonceptie zwanger. Fantastisch natuurlijk, maar helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Soms lijkt dat bijna een taboe, en dat vind ik totaal onnodig. Daarom deel ik de verhalen van allerlei vrouwen: snel zwanger, met de grootste moeite van de wereld zwanger of nog niet zwanger.  Vandaag deel ik het verhaal van een wensmama (32). Deze wensmama is al bijna 16 jaar samen met haar partner. Na hun bruiloft in mei ‘15 stopte de wensmama met de pil, met als doel om zwanger te worden. Helaas bleef een zwangerschap uit.

“Na negen maanden proberen, zette ik de stap naar het ziekenhuis. Ik heb toen gezegd dat we al een jaar aan het proberen waren om zwanger te worden, omdat ik graag wilde weten of alles goed was bij ons allebei. Na 14 maanden raakte ik voor de eerste keer zwanger. Helaas werd dit een miskraam na zes weken zwangerschap. Sindsdien ben ik niet meer zwanger geweest. Nu leef ik van maand tot maand, en ben ik steeds opnieuw teleurgesteld als ik ongesteld word.”

Een zwaar en verdrietig proces

“Zwanger worden is voor ons een zwaar en verdrietig proces. Het vertrouwen in een zwangerschap is er bijna niet meer. Toch zie je dat veel vrouwen dankzij IVF zwanger raken, ook als ze al een tijd bezig zijn. Dat geeft me wel iets van hoop. Momenteel slik ik zelf Compleet Mama van Davitamon, probeer ik zo gezond mogelijk te eten en drink ik granaatappelsap in de wachtweken. Meer doe ik bewust niet, om mezelf niet gek te maken.”

Soms pijnlijk

“Samen proberen we er zo goed mogelijk over te praten en soms huilen we bij elkaar uit. Ook een deel van onze omgeving weet van het traject af. De ene helft luistert heel goed, terwijl de andere helft er liever niet met ons over praat. Dat is soms pijnlijk.”

Blijf vechten

“Er zijn meer vrouwen in deze situatie, daar kan ik wat troost uit halen. Ik laat alles nu gewoon over me heen komen en probeer zo rustig mogelijk te blijven. Aan andere vrouwen zou ik willen zeggen dat ze moeten blijven vechten. En neem rustpauzes tussen de behandelingen door.”

Posts created 29

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven